Καλώς ήλθατε στη Μαραθούσα!

Η Μαραθούσα είναι ένα πανέμορφο πεδινό χωριό, χτισμένο στο μοναδικό και πλούσιο σε πανίδα  κάμπο της Χαλκιδικής. Βρίσκεται στους πρόποδες ενός γίγαντα, του Χολομόντα, στα βόρεια του Νομού Χαλκιδικής και στα όρια με το Νομό Θεσσαλονίκης.

 

Κάποτε ήταν μια αυτόνομη και ανεξάρτητη κοινότητα, αλλά σήμερα ανήκει στο Δήμο Πολυγύρου και με άλλα γειτωνικά χωριά αποτελούν μια ενιαία γεωγραφική ενότητα, με πολλά κοινά σημεία και με το κοινό όνομα "Ζερβοχώρια". Το κοινό τους όνομα  το οφείλουν στη θέση τους σε σχέση με τον κεντρικό δρόμο που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με το Άγιο Όρος, δηλαδή βρίσκονται στα ζερβά αυτού του δρόμου.

 

Στη Μαραθούσα, κάποτε υπήρχε και λειτουργούσε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο. Σήμερα, όχι! Κάποτε υπήρχε Αθλητικός Σύλλογος. Σήμερα, όχι! Πρόσφατα και στα τέλη του 2009 ιδρύθηκε Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος, με έδρα το κτίριο του Δημ. Σχολείου. Αυτός, υπάρχει ακόμη και οι δραστηριότητες του  κυρίως τα πρώτα χρόνια έγραψαν ιστορία, για τα χρονικά της Μαραθούσας, της Χαλκιδικής και όχι μόνο. Από ιδρύσεως μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 33 εκδηλώσεις. Μερικές από αυτές: 2 παρουσιάσεις βιβλίων, 2 διαγωνισμούς ποίησης, ψυχαγωγικές - εκπαιδευτικές εκδρομές, μουσικές βραδιές, πρωτοχρονιάτικα πάρτι, σεμινάρια διατροφής-ηλ.υπολογιστών κ.α.

 

Η Μαραθούσα σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001, έχει 515 κατοίκους, με κύριες ασχολίες τη γεωργία και τη κτηνοτροφία.

Ιερός Ναός Μαραθούσας

Κύριος ναός της Μαραθούσας είναι ο Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου. Ο Ναός θεμελιώθηκε επί Αρχιερατείας του αείμνηστου Μητροπολήτου Παύλου το 1954 δίχως την ύπαρξη Νάθρηκα. Επί εφημερίας του π. Χρήστου Βογιατζή και του π. Νικολάου Παρδάλη, πραγματοποιήθηκε έρανος στο Άγιο Όρος και οι Αγιορείτες Πατέρες πρόσφεραν τη ξυλεία για τη στέγη του Ναού και οικονομική βοήθεια. Προς ολοκλήρωση του Ναού ο π. Χρήστος έκανε και έρανο σε όλη τη Χαλκιδική, συστήνοντας ερανική επιτροπή. Σήμερα,  ο τρίκλιτος Ναός του Αγίου Γεωργίου κοσμήται με πανέμορφες αγιογραφίες κι έχει μορφή Βυζαντινής Μεγαλοπρέπειας, κάτι που συναντάται μόνο στα Μοναστήρια του Αγίου Όρους.  Ο Ναός, γιορτάζει στις 23 Αυγούστου και η ημέρα αυτή είναι άλλη μια ευκαιρία για να ανταμώσουν οι κάτοικοι, να προσκηνήσουν, να γιορτάσουν, να γλεντήσουν, να χορέψουν.

Θέμα: Αρχική Σελίδα

Eagerly awaiting for your reply

Date: 30/09/2015 | By: Justin Warner

Hello Owner,

Hope you have a great day ahead.

I am trying to follow-up to my previous email in regards to the email you have sent showing interest in our services.

Can you please confirm if you are still interested for further discussion?

If you are not interested also please let us know so that we can remove you from our database.

I look forward to hearing from you.

Regards,
Justin Warner

Requesting a reply over previous mail

Date: 04/09/2015 | By: Jack Williams

Hello Business Owner,

Hope you have a great day ahead.

I am worried as I am not getting any reply from your end.

As per your interest, I have answered your questions in my previous email.I would be glad if we could mutually move forward for a well turned business deal. Please let me know if you need any input from my end.

Kindly share the best time and number to call you for further discussion on improvement of your website.

Awaiting your earliest response.

Regards,
Jack
Email: salesforce@klonsys.biz

ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ

Date: 28/02/2014 | By: ΔΑΣΑΚΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΙ ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ

New comment